Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı

Bölüm Başkanımızın "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Sergisi" konuşması

Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Sergisi Açıldı

TBMM Genel Kurulunca 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasının kararlaştırılmasının ardından tüm yıl boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, milli marşın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenleniyor.

Bu bağlamda Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy” sergisinin açılışı ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası Fuayesinde gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanımız, Doç. Dr. Cahide Sınmaz Sönmez, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un bu anlamadaki önemine değindiği bir konuşma gerçekleştirerek; “Bu gururu 100 yıl boyunca bizlere yaşatan Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve sevgiyle anıyor, etkinliğe emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.