Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı

Bölümümüz Öğr. Gör. Hilal YILDIRIM tarafından Bayramiç Meslek Yüksekokulunda ''Cumhuriyetimizin 100.Yılı, Tarihin Işığında Atatürk ve Cumhuriyet'' Konulu Konferans verilmiştir..

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Bayramiç Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Bölüm Başkanlığımız Öğretim Elemanlarından Hilal Yıldırım tarafından ''Cumhuriyetimizin 100.Yılı, Tarihin Işığında Atatürk ve Cumhuriyet’’ konulu konferans verilmiştir. Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencilerinin katılım gösterdiği konferansta, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden tarihsel süreç; Kurtuluş Savaşı Mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı, Lozan Barış Antlaşması, Ankara’nın Başkent Oluşu, Cumhuriyetimizin İlanı ve Cumhuriyetimizin İlanı ile elde edilen kazanımlar konuları hakkında bilgiler paylaşılarak aktarılmıştır.