Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı

Öğr. Gör. Şakire ÇİMENLİ "eTwinning Projesi"

Öğr. Gör. Şakire ÇİMENLİ, MEB tarafından "eTwinning Projesi" kapsamında düzenlenen online seminer ile çocuklara "Tarih Bilinci" konusunda sunum yapmıştır.

Zaman ve mekân içinde kişileri ve kendini anlayabilmek, geçmişi, bugünü ve geleceği anlamlı bir şekilde ilişkilendirebilmek, kültürel mirası koruyabilmek ve yaşatabilmek, kendi kültürünü tanıyabilmek ve böylece kültür mirasına sahip çıkabilmek.
Öğrencilerin geçmişten gelen, gerçek nesnelerle birebir ilişki kurabilmesini sağlamak. Eğitimde aktif öğrenmeye yer vermek, nesnelerle bireylerin kendi yaşamı arasında bağlantı kurmak. Öğrencilerimizde olumlu tutum ve duygusal bağ yaratabilmek.
Kendi kültürlerini tanımalarını ve anlamalarını sağlamak. Kültürlerine sahip çıkma becerisi kazandırmak.